GEMEENTE HOLLANDS KROON - Het snoeiseizoen voor de taxus komt er weer aan. Reden voor de stichting ‘Taxus voor Hoop’ om samen met HVC en haar gemeenten campagne te voeren. Taxusscheuten bevatten een belangrijke grondstof voor chemokuren ter bestrijding van bepaalde typen kanker. Tussen 15 juni en 31 augustus 2017 kunnen inwoners hun taxus-snoeisel inleveren bij het afvalbrengstation in de bak van ‘Taxus voor Hoop’. De organisatie zamelt alle taxus in en voorziet chemo-producenten daarmee van een grondstof. Per volle bak gaat er een donatie van 30 euro naar Pink Ribbon, de organisatie die zich inzet voor bestrijding van borstkanker. Als gemeenten een ander goed doel  - verbonden aan kankerbestrijding -  hebben bepaald, gaat de donatie daarnaartoe.

Zo werkt Taxus voor Hoop

De Taxus Baccata bevat een belangrijke grondstof baccatine voor kanker bestrijdende geneesmiddelen. Elke volle bak met het taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie. De Taxus Baccata komt niet overal in de wereld voor, maar wel veel in Nederland, wat Nederland een belangrijk leverancier van de grondstof maakt. De stichting ‘Taxus voor Hoop’ doet per volle bak taxus-snoeisel een donatie van 30 euro aan Pink Ribbon of een vooraf bepaald ander goed doel.

Hoe kunnen inwoners bijdragen?

Inwoners die mee willen doen aan de actie ‘Taxus voor hoop’ krijgen het advies hun taxus- snoeisel apart op te vangen in een doek of zeil, liefst jonge taxus-scheuten, geknipt in lengtes van maximaal 30 centimeter. Vanaf donderdag 15 juni 2017 staat er op het afvalbrengstation een speciale bak van stichting ‘Taxus voor Hoop’. Hier kunnen inwoners hun taxus-snoeisel in kwijt. Voor het afvalbrengstation bij u in de buurt en openingstijden kijkt u op www.hvcgroep.nl.

De organisatie Taxus voor Hoop

HVC organiseert jaarlijks taxus-inzameling, dit jaar voor het eerst voor de stichting ‘Taxus voor Hoop’. Deze stichting zet zich in voor de strijd tegen kanker door zoveel mogelijk jong taxus-snoeisel in te zamelen. Meer informatie over de actie van ‘Taxus voor Hoop’ vindt u op www.taxusvoorhoop.nl