HOLLANDS KROON - Het natte najaar is het perfecte moment om bloembollen te planten. De bollen die u nu plant, zorgen voor bloei in het vroege voorjaar. Zodra bijen en andere insecten uit winterrust komen, gaan zij op zoek naar nectar. De voorjaarsbloemen zijn belangrijke voeding voor de insecten. Ga daarom snel aan de slag in uw tuin.

Nu planten geeft insecten een goede start
Bollen planten in oktober en november, zorgt voor vroege bloei in de tuin. Afhankelijk van de geplante soort komen de bloemen tussen januari en mei uit. Uw tuin fleurt op en u helpt de bijen, hommels en vlinders die net uit winterrust komen. De insecten voeden zich uit de nectar van de bloemen. Uw bloeiende tuin geeft de insecten een goede start. Daarmee draagt u bij aan een gezonde leefomgeving. U kunt het beste botanische bollen planten. Voorbeelden zijn de krokus, de blauwe druif, het sneeuwvlokje en de hyacint.

Geef bloembollen een tweede kans
Loof van uitgebloeide bollen wordt geel. Dit ziet er minder fraai uit. Bollen hebben het loof nodig om het volgende jaar opnieuw te bloeien. Laat het loof daarom volledig afsterven. Wanneer u het loof direct weghaalt, bestaat de kans dat de bollen niet meer gaan bloeien. Combineer daarom bloembollen met voorjaarsbloeiende vaste planten om het loof te camoufleren. En geniet het hele seizoen van een mooie plantenborder.

Aan de slag
Wilt u bijdragen aan een gezonde leefomgeving voor de insecten? Heeft u graag een kleurrijke tuin? Ga dan juist nu aan de slag in de tuin. Zo geniet u al in het vroege voorjaar van een levende en bloeiende tuin.