HOLLANDS KROON - De overheid biedt haar diensten en berichten steeds vaker online aan, zo ook de gemeente Hollands Kroon. Een ontwikkeling die in de huidige samenleving niet meer is weg te denken.

Aanmelden ‘Over Uw Buurt’

Om het voor u eenvoudiger te maken is er de mogelijkheid om via de e-mailservice of app ‘Over uw buurt’ continu op de hoogte te blijven van berichten. U krijgt dan de bekendmakingen bij u in de buurt, plaats of de hele gemeente, in uw eigen mailbox of op uw mobiele telefoon. Via enkele stappen kunt u zich eenvoudig inschrijven. Ga naar www.overuwbuurt.overheid.nl.

Informatie per e-mail

Om per e-mail op de hoogte te blijven van de berichten over uw buurt kunt u zich Inschrijven op e-mailadres met uw postcode. U ontvangt zo de besluiten en andere berichten die ondermeer door gemeenten, provincies en waterschappen via Overheid.nl gepubliceerd worden. U kunt het type bericht instellen en van welke organisatie u deze berichten wenst te ontvangen.

Informatie via de app

Met de 'over uw buurt app' ontvangt u informatie over besluiten die direct invloed hebben op uw eigen (woon)omgeving. Denk bijvoorbeeld aan vergunningen, ruimtelijke plannen en plaatselijke regelgeving. Via de app op uw smartphone of tablet of rechtstreeks via de mail. U kunt zelf instellen welke berichten u wilt ontvangen. De app is te downloaden voor Android, iPhone, iPad en Windows. Hierbij heeft u de mogelijkheid om hele gebieden te selecteren zodat u in één oogopslag ziet wat er speelt in uw postcodegebied of bijvoorbeeld uw gemeente. Via symbolen wordt aangegeven om wat voor besluiten het gaat. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om tot 6 favorieten toe te voegen zodat u snel de juiste informatie kunt opvragen. Hierbij is het tevens mogelijk om attenderingen te ontvangen indien er nieuwe besluiten worden gepubliceerd.

Wettelijke publicaties

Voor de informatie wordt gebruik gemaakt van de wettelijke publicaties op www.overheid.nl. Deze app biedt een extra service waar geen rechten aan ontleend kunnen worden. Daarvoor zijn de publicaties op www.overheid.nl leidend. De gegevens worden éénmalig per dag opgehaald en verwerkt. Hierdoor kan het zijn dat een besluit een dag later beschikbaar is in de app. De officiële bekendmakingen van Hollands Kroon vindt u op officiëlebekendmakingen.nl of www.overheid.nl.