WIERINGERWERF - Eén van de thema’s van Serious Request 2018 is bescherming tegen klimaatgeweld. Nu bekend is dat twee dj’s van 3FM door onze gemeente wandelen (Den Oever & Wieringerwerf) zien wij een mooie kans om hier een actie aan te koppelen. Namelijk door het planten van bomen en struiken die u kunt adopteren, in een nieuw aan te leggen klimaatbos in onze gemeente. We zijn nog op zoek naar een geschikte plek hiervoor. Komt u in actie voor een gezondere leefomgeving? Adopteer dan een boom of struik! Dan planten wij hem in het klimaatbos waar u daarna doorheen kunt wandelen en kunt genieten van de natuur.

Hoe werkt het?
U kunt de eerste 25 bomen tot 20 december adopteren voor € 40,- of een struik adopteren voor € 2,- per stuk. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar Serious Request. Op de kerstmarkt in Wieringerwerf worden de andere 25 bomen geveild met een startbedrag van € 40,-.

Doneer nu!
Adopteert u een boom of struik? Meld u aan via de oranje button op deze pagina. U vult uw gegevens in en hierna nemen wij contact met u op voor de verdere afhandeling en betaling aan 3fm.

Aanplanten van het bos
Er kunnen ongeveer 50 bomen en maximaal 1500 heesters in het bos geplant worden. Adopteert u een boom of struik dan brengen we u uiteraard op de hoogte waar deze wordt geplant. De kosten voor het aankopen en planten van de bomen en struiken komen uiteraard voor onze rekening. Het aanplanten van het klimaatbos gebeurd in het voorjaar van 2019.

Het klimaatbos
Het wereldwijde klimaat wordt steeds extremer en het is belangrijk om ons daartegen te beschermen. Dit doen wij onder anderen door het aanplanten van een klimaatbos. Bomen zijn ware klimaat krachtpatsers. Ze filteren de lucht, maken zuurstof, bergen overtollig water en verkoelen hun omgeving. Om het bos een zo groot mogelijke impact te geven op het klimaat worden er diverse boom- en heestersoorten geplant die allemaal hun steentje aan het klimaat bijdragen. Bijvoorbeeld bes-dragende struiken voor vogels en natuurlijke kruidachtige vegetatie voor insecten als bijen en vlinders.

Kom ook in actie!
Op donderdag 20 december staan we samen met verschillende andere acties op de kerstmarkt op het Omtaplein in Wieringerwerf. We hopen dat de 3FM dj’s Sander Hoogendoorn en Eva Koreman tijdens hun tocht een bezoek brengen aan de kerstmarkt. Uiteraard kunt u bij ons een boom of struik adopteren. Maar we hopen dat er nog meer inwoners/ondernemers op het pleintje komen staan met mooie acties. Heeft u een idee voor een actie? Neem dan snel contact met ons op.