AMSTERDAM - Er is nu eindelijk een heel goede ontwikkeling in de situatie van Ruby Mavis Pearl Alladin uit Amsterdam-Oost: zij is nu in Amerika om te worden geopereerd! Ruby is pas 25 jaar oud en al 12 jaar ernstig ziek. Dat is de helft van haar jonge leven! Het leven van Ruby en haar alleenstaande moeder Rolien Scheepbouwer staat dus al ruim 12 jaar op zijn kop. Haar zeldzame erfelijke aandoeningen, de onkunde van artsen, scholen en andere instellingen hebben hen in de afgelopen jaren lichamelijk, emotioneel, sociaal en financieel geruïneerd.


Als de aandoeningen niet worden verholpen, zal haar toestand nog meer verslechteren met uiteindelijk de dood tot gevolg. Emotioneel is het zwaar. Ze heeft al meerdere malen uitgesproken, dat ze zo niet kan en wil leven en dat, als er geen oplossing komt, ze voor euthanasie zal kiezen.

Ruby's lichaam maakt van nature te weinig bindweefsel aan, waardoor haar nekwervels haar hoofd niet meer kunnen dragen. Ook zijn haar nekwervels klein en dun. De hoge nekwervels worden hierdoor in elkaar gedrukt met als resultaat beknelling van hersenstam en halsader. Gevolg: een autonoom zenuwstelsel dat compleet in de war is, wat een scala aan neurologische (pijn)klachten en hoogstwaarschijnlijk zenuwschade heeft veroorzaakt.

Gelukkig kan er nu eindelijk een eerste stap naar een beter leven worden gezet! Zij is nu met haar moeder in Amerika om daar de 1e operatie te ondergaan! Of daarna na ongeveer een maand de 2e noodzakelijke operatie kan volgen, is nog even de vraag, omdat het totaal benodigde bedrag nog niet is bereikt. Er is nu ruim € 173.000,-- beschikbaar, maar er is in totaal € 200.000,-- nodig. Hopelijk wordt dat bedrag binnen een maand na de eerste operatie bereikt.

Ruby's moeder vertelt: "Er mist nu nog zo'n €27.000,- en we hopen dat dit bedrag er zo snel mogelijk is. Dat zou ons allebei een hoop zorg en stress schelen. We hebben genoeg geld voor reis, verblijf, aanvullende onderzoeken en de 1e operatie, maar helaas nog niet voor de 2e.Voor Ruby's gezondheid en het te behalen resultaat is het belangrijk, dat de operaties vlak na elkaar worden uitgevoerd".

Ruby en haar moeder blijven twee maanden in Amerika. Haar moeder vervolgt: "Hopelijk vliegen we pas na twee maanden weer terug, nadat ze zowel aan haar nek als onderrug is geopereerd. Help Ruby haar leven terug te krijgen. Ze is al veel te lang aan het overleven. Samen moet het lukken!".

Wie een steentje wil bijdragen, kan dat doen via www.saverubyslife.nl