WIERINGEN - Het negende Wieringer koppel-klaverjas weekend in Dorpshuis Hippolytushoef is gewonnen door het koppel Willem Wal & Jan Lont. Zij waren in het tweedaagse toernooi de sterkste van de deelnemende koppels en wonnen de titel.

De belangstelling voor het open kampioenschap koppel-klaverjassen van Wieringen was groot. Maar liefst 26 koppels bonden zaterdag en zondag de strijd aan om de titel. De Ton Staats Zaal was dan ook tot de laatste tafel bezet. Beide dagen werden 6 ronden gespeeld met tussendoor een lunchpauze. Na iedere ronde werd een troostprijs uitgereikt.

Niet alleen Wieringer koppels schoven aan, maar ook veel deelnemers uit naburige plaatsen. De marathon werd in ontspannen sfeer gespeeld, niet met het mes, maar dikwijls met een borreltje of een biertje op tafel. Na bijna 1250 spellen kon wedstrijdleider Gerard Kortekaas de balans opmaken.

Bas en Vrouwkje v/d Aa eindigden op de tweede plaats en Udo Stam en Anja Elbers werden derde. Organisator Peter Theunissen reikte namens de D.A.S. de wisselbeker uit aan winnaars Willem Wal en Jan Lont. De eerste drie koppels wonnen een goed gevulde tas met boodschappen. Zoals gebruikelijk bij het klaverjassen was er ook een poedelprijs. Die ging dit jaar naar Adrie Lieuwema en Carina van Baar. Meer dan de helft van de deelnemers ging, mede dankzij de verloting, met een prijs naar huis.

In het voorjaar opent Dorpshuis Hippolytushoef opnieuw de deuren voor klaverjasliefhebbers. Dan is het individuele klaverjastoernooi.

Wie zo lang niet kan wachten, is ook op donderdagmiddag welkom om op de Soos in het dorpshuis een kaartje te leggen.