WIERINGEN - Iedereen die in Nederland zestien jaar of ouder is, mag met een scooter op de openbare weg rijden. Iedereen weet dat je hiervoor een rijbewijs moet halen. Wat vaak vergeten wordt, is dat wanneer je eenmaal een scooter hebt, deze ook verzekerd moet worden. Dat is een wettelijke plicht waar je aan moet voldoen, doe je dit niet, dan loop je het risico op een hoge boete. Gelukkig is het niet moeilijk om een goede scooterverzekering af te sluiten. Weet je waar je op moet letten, dan kun je binnen een paar minuten een passende premie afsluiten. Wij laten je zien hoe je dit vandaag nog kunt regelen.

Kies voor een verzekering bij een gerenommeerde verzekeraar

Hoe weet je wat een goede verzekering voor je scooter is? Ten eerste door in zee te gaan met een verzekeraar die een goede reputatie heeft. Je kunt bijvoorbeeld een scooterverzekering Univé afsluiten. Het voordeel van een verzekering bij zo’n grote partij, is dat je vaak meerdere verzekeringen kunt afsluiten waardoor je kunt profiteren van een mooie korting. Heb je dus al een zorgverzekering via deze verzekeraar, dan is het verstandig om je overige verzekeringen ook via deze partij te regelen. Kijk je op de site van deze partij, dan zul je zien dat je kunt kiezen uit drie soorten verzekeringen. Wij lichten alle mogelijkheden toe zodat je meteen weet wat het beste is voor jouw scooter.

Kies het pakket waar je het meeste voordeel van gaat hebben

Een scooterverzekering is niet alleen een verplichting, je kunt er ook veel baat bij hebben. Wil je bijvoorbeeld je Vespa verzekeren, dan kun je voor de WA-basisverzekering gaan waarmee je aan je plichten gehoor geeft, maar je kunt je verzekering ook uitbreiden zodat schade vergoed wordt, mocht je die opgelopen hebben. Zeker wanneer je een nieuwe scooter hebt, is het aan te raden om deze uitgebreid (all risk) te verzekeren. Mocht er om welke reden dan ook schade ontstaan aan je voertuig, dan kun je contact met je verzekeraar opnemen om de onkosten uit te laten keren. Zo hou je je scooter zo lang mogelijk in topkwaliteit. Heb je een scooter die niet helemaal nieuw meer is, maar toch ook niet oud is? Dan is de WA+ verzekering de beste keus. Deze is bedoeld voor scooters tussen de twee en vier jaar oud. Mocht je scooter gestolen worden, je helm beschadigd raken of breng je schade aan anderen toe, dan kun je je verzekering vragen om de onkosten te betalen.

Vergeet niet om ook de aanvullende verzekeringen goed door te nemen

Als je het verplichte deel van je scooterverzekering eenmaal geregeld hebt, kun je nog kijken of je vrijblijvende, aanvullende verzekeringen wilt toevoegen. Een populaire optie is pechhulp. Met deze verzekering weet je dat je altijd thuis gaat komen wanneer je pech hebt. Een telefoontje naar je verzekeraar is genoeg om vervangend vervoer te regelen. Ook je scooter kan thuis of bij een monteur afgeleverd worden. Wil je je pakket gelijk afsluiten? Surf dan even naar de site van je verzekeraar om je polis te berekenen. Goed om te weten: heb je lange tijd geen schade, dan kun je korting krijgen op je polis. Rij dus verantwoord en je zult beloond worden met een korting.