WIERINGER - De opkomst van oude en nieuwe bewoners van de Wieringermeer was weer groot tijdens de zesde, en laatste, bijeenkomst van dit seizoen. Deze keer vond het plaats in ‘het Centrum’ in Wieringerwerf.

Met toneel als thema werd de middag geopend met het toneelstuk ‘Keesie’. Dat de toneelspelers aanwijzingen van een regisseur nodig hadden, werd al snel duidelijk. Gelukkig was die in de zaal aanwezig en werd de toneelspelers de opdracht gegeven het stuk vlotter, met meer emotie en vrolijker te spelen. Daar gaven ze, met de nodige overdrijving, gehoor aan. Dit alles leidde tot de nodige hilariteit bij het publiek.

Dat iedereen toneel kon spelen, werd duidelijk toen het publiek tijdens het tweede gedeelte van de middag aan de beurt was. Zij werd gevraagd allerlei dingen uit te beelden. Of het nu om het uitbeelden van gras maaien, het brullen van een leeuw of het uitbeelden van een spreekwoord ging, iedereen zette zijn beste beentje voor. Dit werd afgewisseld met opdrachten om een liedje te zingen. Na het inzetten van deze liedjes, zong iedereen uit volle borst mee.

Tussen het programma door was er ruimte voor ontmoeting en hier werd gretig gebruik van gemaakt. Voor een natje en een droogje werd ook gezorgd en net als de vorige keren waren er heerlijke zelfgebakken lekkernijen. Om vier uur ging men, een toneelervaring rijker, naar huis.

Volgend seizoen wil men graag doorgaan met deze ontmoetingsmiddagen.

Daarom zal na de zomer de organisatie, de afvaardigers van de gezamenlijke kerken en Stichting Present, haar plannen voor een nieuwe serie bijeenkomsten, te beginnen in de maand oktober, via de media publiceren.