WESTERLAND - Het jubileumjaar van het Dorpsfeest Westerland was een echt topjaar. Dat zei voorzitter René Hoekenga van het Dorpsfeest vandaag tijdens de overhandiging van de opbrengsten van het Dorpsfeest en de Boerenlandfair aan de Wieringer verenigingen. “Dit jaar heeft ons evenement het recordbedrag van 9000 euro opgebracht, een fantastisch bedrag”, aldus een tevreden Hoekenga. “Het was een feest met een enorme strik erom.”

Hoekenga liet weten trots te zijn op de manier waarop alle vrijwilligers zich telkens weer belangeloos inzetten voor het Dorpsfeest en daarmee voor de Wieringer verenigingen: “Zij hebben dit jaar voor de 35e keer laten zien, dat gemeenschapszin en saamhorigheid op Wieringen nog springlevend zijn. Dat mag je gerust uniek noemen in deze tijd en dat verdient respect en waardering.” De recordopbrengst is mede te danken aan het fantastische weer, dat voor recordaantallen deelnemers en bezoekers heeft gezorgd tijdens het Dorpsfeest en de Boerenlandfair. Hoekenga: “Tel daar de vrijgevigheid van onze sponsors bij op, waarbij we dit jaar voor het eerst Rabobank Kop van Noord-Holland als grotere sponsor mochten verwelkomen, en dan kom je uit op een fantastisch bedrag.”

Ook de vertegenwoordigers van de aanwezige verenigingen lieten weten blij te zijn met de donatie van het Dorpsfeest Westerland. Steeds meer verenigingen krijgen immers steeds minder of soms zelfs helemaal geen subsidie meer en dan is iedere gift welkom. “Wij willen ervoor zorgen, dat de verenigingen ook in de toekomst een beroep op ons kunnen blijven doen”, aldus Hoekenga. “Wat ons betreft gaan we nog 35 jaar, of zoveel langer, door en dat zal op deze manier zonder enige twijfel gaan lukken.”

Tegenprestatie

De aanwezige verenigingen kregen de bijdrage aan de verenigingskas niet zomaar. Zij hebben hiervoor een tegenprestatie moeten neerzetten; het leveren van vrijwilligers voor het organiseren van het Dorpsfeest en de daaraan gekoppelde Boerenlandfair Westerland. Verenigingen die volgend jaar een extraatje willen ontvangen kunnen alle informatie hierover vinden op de website van het Dorpsfeest: www.dorpsfeestwesterland.nl.