CASTRICUM - Drinkwaterbedrijf PWN drukt het publiek op het hart om dit weekend niet naar het Noordhollands Duinreservaat te komen. "In de weekenden is het altijd al drukker, en met het mooie weer kan de toeloop te groot worden", stelt een woordvoerder van bedrijf. "Blijf thuis of kom op een rustiger moment."

Het belooft dit weekend weer prachtig weer te worden. Vooral zondag zijn er uitschieters te verwachten van 19 graden. Ondanks de geldende coronamaatregelen vreest PWN dat het wel eens (te) druk kan worden in het duingebied tussen Bergen en Wijk aan Zee.

"We roepen het publiek echt op om niet te komen", stelt PWN-woordvoerder Gert Jan Vreken. "We zien de afgelopen weken al dat het drukker is dan anders in onze natuurgebieden, mensen willen begrijpelijkerwijs graag een luchtje scheppen."

"Het merendeel houdt zich daarbij prima aan de RIVM-regels, maar in de weekenden is er beduidend meer bezoek en is het dus lastiger om je aan die regels te houden. Onze boswachters houden dat scherp in de gaten en spreken mensen ook aan."