NEDERLAND - Ben je leerkracht van groep 5, 6 of 7? Ga het muzikale avontuur aan met je klas en doe mee aan de landelijke muziekwedstrijd voor basisscholen.

De klassen gaan de strijd met elkaar aan binnen hun eigen provincie. Per provincie gaan drie klassen door naar het nieuwe familieprogramma van AVROTROS Lang Leve de Muziek Show, gepresenteerd door Buddy Vedder en Romy Monteiro. De twaalf winnaars van de shows krijgen de ultieme hoofdprijs: met de allergrootste schoolband optreden voor Koningin Máxima tijdens Het Kerst Muziekgala 2017. Daar wil je toch bij zijn?

Wat moet je doen?
Verzin een muzikale act met de hele klas en upload hiervan een filmpje vóór 27 april. Dit is heel eenvoudig! Je meldt eerst je school aan via de aanmeldknop hieronder. Daarna ontvang je een link via een e-mail, waarmee je toegang krijgt tot je schoolaccount. Via je schoolaccount upload je vervolgens het filmpje van je klas. Doen andere klassen van je basisschool ook mee? Deel dan het schoolaccount en upload meerdere filmpjes.

Gratis workshop muziek of kans op 10 uur gratis muziekles
Klassen die doorgaan naar de auditieronde krijgen 10 uur hulp van één van onze Vliegende Brigadiers, dat zijn enthousiaste vakleerkrachten muziek. Gaat jouw klas niet door, dan krijg je een gratis workshop muziek voor het hele leerkrachtenteam. Dus door mee te doen geef je het muziekonderwijs op jouw school gegarandeerd een boost! Dat wil jij toch ook voor je leerlingen?

De organisatie
De organisatie van Méér Muziek in de Klas bestaat uit een bestuur en een bureau dat de dagelijkse activiteiten coördineert en uitvoert. Het bureau wordt geleid door directeur Jantien Westerveld. Daarnaast is er een netwerk van ambassadeurs die het doel van Méér Muziek in de Klas steunen en dit actief uitdragen. Méér Muziek in de Klas wordt financieel en organisatorisch ondersteund door een aantal partners.

Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd.