WEST-FRIESLAND - WerkBij West-Friesland is vanaf 10 april 2017 hèt online platform waar bedrijven en jong talent elkaar vinden, boeien en worden verbonden. De regio West-Friesland lanceert dit platform op maandag 10 april. WerkBij West-Friesland is een social media marketingproject om West-Friese bedrijven en jong talent aan elkaar te koppelen.

Wat is WerkBij West-Friesland?

WerkBij West-Friesland is een concreet project van de Regionale Economische Agenda van West-Friesland. Doel van het project is om jongeren van 16 tot 23 jaar te interesseren voor het werken en leren in de regio West-Friesland ook nadat zij vertrekken uit de regio voor een vervolgstudie. Via WerkBij kunnen bedrijven de jongeren blijven volgen tijdens en na hun studie en laten zien wat het bedrijf doet met onder meer leuke filmpjes. Jongeren kunnen zich presenteren via een persoonlijk profiel. Het platform is daarnaast voor het West-Friese onderwijs een extra tool om hun studenten en docenten kennis te laten maken met het West-Friese bedrijfsleven.

Ben Tap (gemeente Hoorn): ’Vrijwel alle politieke partijen hadden in hun verkiezingsprogramma iets opgenomen over het belang van onderwijs en studenten voor de regio. Eenmaal afgestudeerd willen studenten best weer terug naar de regio waar ze zijn opgegroeid, maar weten niet wat bedrijven te bieden hebben. Met dit platform geven bedrijven inzicht in de banen die er voor hen volop zijn.’

Samenwerking

In WerkBij West-Friesland werken de West-Friese gemeenten samen met de West-Friese Bedrijven Groep, het ROC Horizon, AOC Clusius, de Koninklijke Metaalunie, Social Blue, de Clipjesfabriek en De Selectie om de perfecte match mogelijk te maken. Daarnaast treden negen technische bedrijven uit West-Friesland op als trendsetter en ambassadeur. Zij zijn de eerste gebruikers van het platform.

Werkbij volgen?

Ga naar www.werkbijwestfriesland.nl of like de pagina op Facebook: Werkbij Westfriesland