WIERINGEN - Als de temperaturen beginnen te dalen en de herfst- en wintermaanden aanbreken, is er één probleem waar fietsers vaak mee te maken krijgen: koude handen. Het gevoel van bevriezende vingers kan niet alleen ongemakkelijk zijn, maar het kan ook zonder voor minder grip op je stuur. Dat kan zomaar gevaarlijke situaties opleveren! Gelukkig is er een eenvoudige en effectieve oplossing die beschikbaar is voor zowel dames als heren: fietshandschoenen.

De juiste fietshandschoenen voor de herfst en winter

Bij de herfst en winter denk je al snel aan regen, onweer, hagel, sneeuw en koude wind. Om je handen comfortabel en warm te houden moeten fietshandschoenen dan ook van goede kwaliteit zijn. Een gebreide handschoen van 5 euro is al snel doorweekt en houdt de koude wind absoluut niet tegen… De volgende eigenschappen zijn belangrijk om op te letten:

Isolatie: Goede fietshandschoenen zijn ontworpen om warmte vast te houden en je handen geïsoleerd te houden tegen de kou. Ze fungeren als een beschermende barrière tussen je huid en de koude buitenlucht.

Winddicht: Enorm belangrijk om warme handen te houden is dat handschoenen winddicht zijn. De betere winter handschoenen zijn dit bijna altijd.

Waterdicht: Niet alle winddichte handschoenen zijn waterdicht. Verwacht je met regelmaat een regenbui mee te pakken? Kies dan voor waterdichte handschoenen met een membraan wat water tegen houdt.

Touchscreen: Gebruik je onderweg vaak een fietscomputer, navigatie of je mobiele telefoon? Dan wil je zeker handschoenen die touchscreen compatible zijn. Dat scheelt je handschoenen uit doen en hierdoor koude of natte handen.

Fietshandschoenen voor dames en heren

De meeste fietshandschoenen worden uniseks geleverd. Handen zijn nu eenmaal handen en je kunt deze handschoenen bestellen van groot naar klein. Toch zijn er ook genderspecifieke fietshandschoenen te vinden.

Fietshandschoenen dames: Voor dames zijn er specifieke fietshandschoenen die zijn ontworpen met de vrouwelijke handvorm in gedachten. De dames hand is vaak iets kleiner en smaller dan die van heren, waardoor de pasmaat voor dames met kleine handen net iets beter is. Hiernaast zijn dames handschoenen vaak verkrijgbaar in andere kleuren of met een leuk design.

Fietshandschoenen heren: Als je kijkt naar de opties voor heren, dan zijn dat meestal fietshandschoenen met donkere kleuren die functioneel zijn. Kijk dan ook vooral naar de juiste pasmaat en waar je handschoenen voor gaat gebruiken. Er zit nogal wat verschil tussen een mountainbike en wielren handschoen.

Welke keuze maak jij?

Dat handschoenen nodig zijn in de herfst en winter is geen geheim. Toch is de keuze voor de juiste handschoen niet altijd even makkelijk. Ons advies is om te investeren in een goed paar waar de komende paar seizoenen mee kunt doen. Het kost misschien een paar centen, maar levert enorm veel op qua comfort in alle weersomstandigheden.