Rokers, maar ook andere mensen die aanstekers gebruiken zijn meestal aangewezen op wegwerp exemplaren. Van die goedkope plastic aanstekers die altijd leeg zijn op het verkeerde moment. Maar er is een alternatief: de plasma aansteker. Deze aansteker werkt op stroom. En nee, er zit geen stekker aan die in het stopcontact moet. Je kunt deze aansteker gewoon overal gebruiken. Hij bevat namelijk een batterij die je met een usb-kabel kunt opladen. Ideaal dus als je het zat bent om je aanstekers steeds te moeten vervangen.

Het ideale promotiemateriaal

Vroeger was de wegwerp aansteker erg gewild als promotiemateriaal. Je kon een partij BIC aanstekers laten bedrukken met je logo en die gaf je dan weg aan klanten of op een beurs waar je met je bedrijf een stand had. Meer mensen rookten, dus een aansteker was altijd welkom. Vandaag de dag is dat een beetje anders. De overheid voert campagne om jongeren te ontmoedigen om te gaan roken. Desondanks daalt het aantal rokers nog niet, maar roken is wel verboden op steeds meer plaatsen. Maar een aansteker komt natuurlijk ook voor andere dingen goed van pas.

Verschillende modellen plasma aanstekers

De plasma aansteker kun je bestellen in verschillende stijlvolle modellen. Omdat het geen wegwerp product is zal het bij veel mensen in de smaak vallen. Duurzaam begint steeds meer in te burgeren en dingen zomaar weggooien wordt steeds minder goed geaccepteerd. Daar past dit product natuurlijk prima bij en daar spelen leveranciers op in. Natuurlijk is de gewone aansteker ook nog altijd erg populair. Vooral als mensen onderweg zijn willen ze die gemakkelijk en goedkoop ergens kunnen bemachtigen om een sigaret aan te kunnen steken.

Is het wel ethisch om een aansteker als promotiemateriaal te gebruiken?

Vanwege de campagne van de overheid om roken te beperken kun je je afvragen of het wel verantwoord is om dan een aansteker met logo te gebruiken als promotiemateriaal. Maar zoals al benoemd kan een aansteker ook prima voor andere doeleinden worden gebruikt. Het feit dat de gebruiker de aansteker regelmatig zal gebruiken ligt het voor de hand dat hij ook regelmatig het logo van je bedrijf voorbij ziet komen. Naast het logo kun je er natuurlijk ook het adres van je website op zetten. Een bezoek aan je website levert niet zelden een order of offerteaanvraag op.

Een relatief goedkope manier om je bedrijf te promoten

De prijs van een aansteker met logo ligt relatief laag. Zeker als je ervoor kiest om een grotere partij af te nemen. Dit maakt het een populair item om weg te geven ter promotie van je bedrijf. Bedenk wel vooraf hoeveel aanstekers je ongeveer weggeeft in een bepaalde periode. Als dat er bijvoorbeeld 25 per week zijn dan is het niet logisch om 10.000 aanstekers te bestellen. Verkoop je de aanstekers, bijvoorbeeld in een souvenirshop in een populaire toeristenstad, dan is het vaak wel reëel om een grotere partij in één keer te bestellen.