DEN HELDER - Al een aantal jaren wordt de Europese dag van de beroerte gehouden. Op verschillende plaatsen in Nederland wordt die dag informatie gegeven en worden er bijeenkomsten georganiseerd.

Omring organiseert dit jaar in samenwerking met KopGroep Bibliotheken een bijeenkomst voor mensen een beroerte hebben doorgemaakt en hun familie en naasten. Deze vindt plaats op dinsdagmiddag 9 mei in School 7, van 15.00 tot 18.00 uur. 

Deze middag leggen een specialist ouderengeneeskunde, een gespecialiseerde (CVA-) verpleegkundige, een psycholoog en een ergotherapeut uit welke problemen er na een jaar na het krijgen van een beroerte nog kunnen zijn. Zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, acceptatie van de ontstane situatie of moeite met bewegen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en/of ervaringen te delen. Daarnaast komt een ervaringsdeskundige samen met haar partner uitleggen hoe het leven met een CVA is.

Deelname is gratis, aanmelden is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen. Dit kan via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie van de bibliotheken of telefonisch via de receptie van Den Koogh (0223) 536 536.