NOORD-HOLLAND - Woensdag lieten o.a. de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard op de eigen sociale media nog weten dat de viering van Sint-Maarten kon doorgaan. Een dag later gaf de nieuwe voorzitter van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, Emile Roemer, het advies om vooral niet langs de deuren te gaan op 11 november.


Het leek even door te kunnen gaan, maar Veiligheidsregio Noord-Holland Noord heeft donderdag na het overleg van het Regionaal Beleidsteam het dringende advies gegeven om de viering van Sint-Maarten niet door te laten gaan.

'Het risiconiveau van onze regio is vandaag gestegen van ‘zorgelijk’ naar ‘ernstig’. Daarom is het dringende advies van de veiligheidsregio geen Sint-Maarten te vieren', aldus voorzitter Emile Roemer. 'Ouders hebben een eigen verantwoordelijkheid om de afweging te maken of ze op 11 november wel of niet hun kinderen langs de deuren laten gaan, maar het wordt sterk afgeraden om nieuwe besmettingen te voorkomen. We moeten met man en macht zorgen dat het virus wordt teruggedrongen.'