MEDEMBLIK - Jaarlijks raken miljoenen familieleden elkaar kwijt door oorlogen en natuurgeweld. Wereldwijd helpt het Rode Kruis de slachtoffers van deze stille ramp door families weer met elkaar te herenigen. Dankzij het Rode Kruis vinden veel kinderen hun ouders en familie weer terug. Dit is het thema van Serious Request 2017. In het kader van Serious Request organiseren drie Rode Kruis districten Conscious, een serie bijzondere filmevenementen in lokale filmhuizen in Noord Holland.

Bewust worden

De films die vertoond worden hebben een boodschap die verbonden is met het thema van Serious Request. Met een extra voorprogramma geeft het Rode Kruis komt ook het Tracing Team in beeld. Tracing Teams worden wereldwijd ingezet om familiehereniging mogelijk te maken. Het doel van het evenement is om het publiek bewuster te maken van de gevolgen van conflicten en wat het Rode Kruis doet om de slachtoffers van deze stille ramp te helpen. Meer informatie over de actie en andere filmavonden is te lezen op: www.kominactie.3fm.nl/conscious-cinema.

Vrijdagavond 22 december zijn er twee films te zien in het BON-filmhuis. We starten met “Southwest”. Een korte film uit 2013 over een Nederlandse vrouw die in het geheim vluchtelingen helpt in het zuidwesten van Turkije. Tot ze in aanraking komt met haar zoon, welke zij jaren ervoor heeft verlaten. Daarna gaan we verder met de film “Nice people”. Een komische feel-good documentaire over het eerste Somalische Bandy-team (een soort ijshockey) ter wereld, bestaande uit Somalische immigranten, woonachtig in het ‘vriendelijke’ Zweedse plaatsje Börlange. Hoewel de jongens nooit eerder op schaatsen stonden, willen ze toch meedoen aan de wereldkampioenschappen Bandy in Siberië.

Hoe kan jij helpen?

De filmavonden worden gratis aangeboden! Door de ludieke samenwerking tussen Movies That Matter, de filmhuizen en de gedreven vrijwilligers van het BON-filmhuis en het Rode Kruis is dit mogelijk gemaakt.

Waarom?

Omdat wij alle inwoners van de samenwerkende districten de mogelijkheid willen bieden om in eerste instantie meer te laten begrijpen over de situatie. Deze inzamelingsactie is dus op basis van jouw donatie afhankelijk van de doelstellingen die wij willen realiseren. Dit betekent dat jij kiest hoeveel je kwijt kan en wil voor je entree kaartje. Jij mag zelf bepalen wat je in de donatie box doet. Daarnaast zijn er gastvrouwen en heren aanwezig wie je de oren van het hoofd mag afpraten. Gulle of kritische bezoekers, iedereen is welkom bij Conscious Cinema!

Aanvang: 20.00 uur
Entree: vrijwillige bijdrage voor het goede doel.
Locatie: Admiraliteitsweg 6a, Medemblik.
Reserveren: film@bontheater.nl.