Wie de luxe van een eigen tuin geniet, maakt daar natuurlijk een klein paradijsje van. Nederlanders genieten in deze eeuw steeds meer in de openlucht, waarbij de eigen buitenruimte uitkomst biedt. Hier worden allerlei attributen neergezet voor de nodige ontspanning en gezelligheid. Van opblaasbare spa tot tuinmeubels en natuurlijk de barbecue: luxe is soms betaalbaarder dan je denkt. Een handvol tips voor de liefhebber van het buitenleven.


Opblaasbare spa: goedkoper en makkelijker dan de hottub

Midden in de herfst of winter buiten ontspannen in warm, bubbelend water: dat hoeft niet alleen in een wellnesscentrum op rijafstand mogelijk te zijn. Een opblaasbare spa is budgetvriendelijk, simpel op te zetten en net zo eenvoudig op te bergen en te verplaatsen. Bovendien heeft hij minder onderhoud nodig dan een gebruikelijke hottub. Een opblaasbare spa voor thuis is heerlijk om elke dag, in welk jaargetijde dan ook, gebruik van te kunnen maken.

Speciale kussens voor loungemeubels van pallets

Omdat palletloungemeubels zo gewild zijn, vervaardigt de woonwebwinkel waar je ook je eigen opblaasbare spa aanschaft, speciale kussens die daar precies op passen. Pallets zijn overal gratis te verkrijgen en hebben afmetingen van pakweg één bij anderhalve meter. Met een aantal van die voormalige transporthulpmiddelen zet je in een handomdraai een loungeterras in elkaar. Kussens erop, en het relaxen kan beginnen.

Partytent of paviljoen: multifunctionele overkapping

Geen zin in klussen? Dan kijk je in de al genoemde webshop naar stijlvol tuinmeubilair. Voor de schaduwbehoefte vind je daar allerlei soorten partytenten en paviljoens. Deze staan eveneens in no time, en zijn dé oplossing als je niet het budget of de ruimte voor een overkapping hebt. Een slimme tip: deze kun je ook boven je opblaasbare spa zetten om nog meer sfeer en beschutting te creëren.

Buiten je (vega)burger roosteren

Als je de hele dag buiten bezig bent, wil je er ook het liefste je (vega)burger klaarmaken. Het scheelt rommel in je keuken als je de barbecue daarvoor gebruikt. Informeer wel even hoe je dat doet met zo min mogelijk rookoverlast, want ook de buren willen van het mooie weer genieten. Barbecues vormen hoe dan ook betaalbare luxe in elke tuin, en zijn altijd goed voor een klein feestje. Het is zo populair dat menigeen het rooster ook in de herfst en winter gebruikt.

Vergeet de verlichting niet!

Over sfeer gesproken: het geheel 's avonds verlichten doe je met besparende ledlampen. Ga op zoek naar zo'n vrolijk snoer met peertjes in verschillende kleuren voor dat echte festival- of strandtentgevoel. Verlichting in je tuin is natuurlijk ook praktisch om tijdens feestjes niet van alles om te stoten, als je naar de schuur loopt voor hapjes en drankjes.