Wieringerwerf - Op woensdag hield de politie een transportcontrole langs de A7 onder Wieringerwerf. De controle was gericht op vergunningen, technische staat en belading van zowel Nederlandse als buitenlandse vrachtwagencombinaties. In totaal werden vijftig combinaties aan de kant gezet.

De politie schreef vierentwintig bekeuringen uit wegens (onder anderen) rijden met een gladde band, uitstekende scherpe lading, defecte verlichting, overschrijding hoogte en  breedte en het onjuiste gebruik van de hulpkoppeling tussen een aanhangwagen en het trekkende voertuig.

Opvallend was het grote aantal voertuigen waarbij de lading niet gezekerd was. Door de lading onvoldoende vast te binden of af te dekken bestaat de kans dat lading op de weg valt.

Veilig achterlicht

Tijdens de controle viel ook op dat veel personenauto alleen met licht aan de voorzijde rijden. Veel auto’s zijn vanaf de fabriek ingesteld op het overdag voeren van licht aan de voorzijde. De garage kan echter de boordcomputer instellen waardoor het achterlicht ook overdag gaat branden. Wel zo’n veilig idee tijdens slechte weersomstandigheden zoals motregen.