WIERINGERWERF - Donderdag rond 17:45 uur vond er een ernstig ongeval plaats op de Medemblikkerweg tussen een vrachtwagen en een personenauto. De bestuurder van de auto kwam hierbij om het leven. De 20-jarige bijrijdster raakte ernstig gewond. De vrachtwagenchauffeur bleef bij het ongeval ongedeerd.

Aan het begin van de avond kreeg de politie een melding van een aanrijding. Een vrachtwagen sloeg vanaf de Medemblikkerweg (N240) af in de richting van de Oostermiddenmeerweg, toen deze in botsing kwam met de personenauto met twee inzittenden. Bij de klap raakte de personenauto zwaar beschadigd en liepen de man en de vrouw ernstige verwondingen op. De hulpdiensten kwamen naar de plaats van het ongeval en hebben eerste hulp geboden. Helaas overleed de bestuurder ter plaatse. De bijrijdster werd gestabiliseerd en naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. De vrachtwagenchauffeur, een 28-jarige man uit Den Burg, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd hij weer heengezonden. Hij was niet onder invloed van alcohol of drugs.

De Verkeersongevallen Analyse (VOA) doet verder onderzoek naar het ernstige ongeval. De identiteit van het dodelijke slachtoffer moet nog formeel worden vastgesteld.

Voor het onderzoek is de politie nog op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien op de Medemblikkerweg rond 17:45 uur? Heeft u in omgeving gereden en mogelijk beelden van betrokkenen op uw dashcam? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Bel dan met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem met 0800-7000. U kunt ook uw informatie of beelden toesturen via het tipformulier.

2021260527