Op zaterdagavond werd een 33-jarige man aangehouden wegens vernieling en bedreiging van politiemensen. De aanhouding werd uitgevoerd door een arrestatieteam.

Omstreeks 17.40 uur kreeg de politiemelding van een burenruzie op de Hoeker in Wieringerwerf. Ter plaatse bleek bij een woning de ramen te zijn ingeslagen. De bewoner verklaarde dat zijn buurman bij hem binnen was gekomen en was begonnen met het vernielen van huisraad. De bewoner was naar buiten gevlucht. Kort daarop was de verdachte naar zijn eigen huis gelopen om weer met een mes naar buiten te komen. Het slachtoffer had toen de politie gewaarschuwd.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de verdachten weer zijn eigen huis binnen te zijn gegaan. Hij weigerde naar buiten te komen en bedreigde de politie dat hij hen zou prikken of neer zou schieten. De politie besloot geen risico te nemen en liet een arrestatieteam komen, die de verdachte aan kond houden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

In de woning van de verdachte vond de politie een stuk buis (bedoeld als slagwapen), een mes en een alarmpistool. Deze wapens zijn in beslag genomen.

2017010210