ANNA PAULOWNA - De 20-jarige Siem B. uit Oudesluis is vandaag veroordeeld tot vier jaar cel voor de dodemansrit waarbij drie tieners van 15 en 16 om het leven kwamen. Ook mag hij vijf jaar lang geen auto besturen.

Het fatale ongeluk gebeurde op 1 september vorig jaar. De tieners zaten bij B. en zijn toenmalige vriendin in de auto. De verdachte zou in het dorp veel te snel hebben gereden en na een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur hebben verloren. De drie jongens overleden ter plekke. B. en zijn toenmalige vriendin raakten gewond.

B. zei eerder dat hij zich niks kon herinneren van de bewuste avond. Maar volgens het Openbaar Ministerie was er "geen enkele twijfel" dat de verdachte achter het stuur zat en de crash veroorzaakte. Het OM eiste twee weken geleden daarom vijf jaar cel en aansluitend een rijontzegging van vijf jaar.

Uitspraak
De rechter achtte het vandaag bewezen dat Siem B. de bestuurder was van de auto. Dat er een wedstrijd gaande was, is volgens de rechtbank niet bewezen. Wel zou B. schuldig zijn aan onverschillig en onvoorzichtig rijgedrag onder invloed.

De rechter rekent het B. zwaar aan dat drie jonge jongens uit het leven gerukt werden en dat het meisje zwaar lichamelijk letsel opliep.