HIPPOLYTUSHOEF / ANNA PAULOWNA - Op donderdagmorgen kon de politie na een korte achtervolging drie personen aanhouden die in twee gestolen personenauto’s reden. Het gaat om een 23-jarige man uit Delfzijl en twee 33-jarige mannen uit Den Helder. De zaak begon toen twee auto’s over de Afsluitdijk vanuit Friesland in de richting van Noord-Holland reden. Hierbij passeerden zij een ANPR. Het gaat hier om een installatie die automatisch kentekenplaten registreert en vergelijkt met databases. Hieruit bleek, dat beide auto’s gestolen waren.

De politie wachtte de auto’s op aan de Noord-Hollandse zijde en probeerde ze na de sluizen tot stilstand te brengen. De bestuurders van de gestolen auto’s wisten echter om de blokkade heen te komen.

De eerste auto kon door de politie aan de van Ewijcksvaart in Anna Paulowna aan de kant worden gezet. Hierbij raakten beide voertuigen elkaar licht.

De andere auto reed Hippolytushoef in. Op de Koningsweg kwam de vluchtende auto in aanraking met een auto die juist aan het parkeren was. In de auto zaten twee mannen die er vandoor gingen. Door de inzet van een politiehelikopter kon een verdachte snel worden aangehouden. Korte tijd later werd een tweede verdachte aangehouden. Hierbij werd een politiehond ingezet.

Bij onderzoek bleken de auto’s recent gestolen te zijn in Den Helder en Overschild (Groningen). De politie onderzoekt of er een link is tussen beide gestolen auto’s en/of de verdachten.

2020086440