ANNA PAULOWNA - Woensdag 31 januari 2024 heeft er een straatroof plaatsgevonden op de G.C. van Balen Blankenstraat in Anna Paulowna. Heeft u meer informatie over deze zaak of beschikt u over camerabeelden? Neem dan contact op met de politie.


Rond 19.40 uur werd een minderjarig slachtoffer uit de gemeente Hollands Kroon al lopend op straat belaagd door twee personen. De verdachten maande het slachtoffer om diens bezittingen af te geven. Hier gaf het slachtoffer geen gehoor aan en is weggerend. Een van de verdachten is achter het slachtoffer aangerend en wist deze uiteindelijk te achterhalen. Onder dreiging van een steekwapen, heeft het slachtoffer uiteindelijk diens bezittingen afgegeven. Vervolgens ging de verdachte er met de buit vandoor.

De politie is direct een onderzoek gestart en heeft een verdachte kunnen aanhouden. Het betreft een 21-jarige man uit de gemeente Hollands Kroon. Zijn rol wordt verder onderzocht. Naar de andere verdachte wordt nog gezocht.

Het slachtoffer hoefde geen medische behandeling te ondergaan.

Getuigenoproep

Van de nog niet aangehouden verdachte is het volgende signalement bekend:

  • Man
  • Rond de 16 jaar oud
  • Geheel in het zwart gekleed
  • Droeg een bivakmuts
  • Had een huppelloop/lopend op voorvoeten

De politie doet onderzoek naar de straatroof en zoekt getuigen. Ben jij bij dit incident betrokken geweest of kan je ons hier meer over vertellen? Meld je spoedig bij de politie. Neem contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem tippen kan via 0800-7000. De politie neemt ook graag kennis van eventuele beelden die in de buurt van de G.C. van Balen Blankenstraat zijn gemaakt tussen 19.30 uur en 20.00 uur, bijvoorbeeld van dashcams of deurbelcamera’s. U kunt ze uploaden via dit formulier onder vermelding van zaaknummer 2024022746.